28 Sep
28Sep

Štrample su neizostavni modni hit ove jeseni, a kako ih kombinovati te kako odabrati najbolji model donosimo vam nekoliko savjeta u  nastavku priče.

No vratimo se na tren u prošlost i prisjetimo se kako su štrample evoluirale iz čarapa. Prve čarape bile su napravljene od životinjske kože i vezane oko gležnjeva. Stari Grci nosili su ščarape od životinjske dlake, a Rimljani kožne i vunene čarape. Oko 1000-e. godine, čarape su bile statusni simbol među plemstvom, ali izum šivaće mašine 1589. godine omogućio je šest puta bržu izradu čarape te su tada nastale nove čarape koje su preteče današnjih štrampli, a koje su do tada nosili isključivo muškarci. Žene su počele polako da štrample ubacuju u svoje ormare  najprije zbog udobnosti, a kasnije su ih  transformisale u sastavni dio intimnoga veša. Od tada do danas, ženske štrample, odnosno, najlonke smatraju se simbolom ženstvenosti. Ono što je karakteristično za ovaj modni detalj jeste različiti nazivi koji se koriste za njih pa su tako poznate pod imenima  štrample, najlonke, hulahopke i sl. Bez obzira na razlike u nazivima jedno je sigurno žene su lude za njima. Izbor trgovine su se i ove jeseni potrudile da vam ponude nekoliko najatraktivnijih modela iz kojih izdvajamo štrample sa tufnama.


Štrample sa tufnama moguće je kombinirati u svečanim prigodaama, ali i ležernijoj dnevnoj varijanti pa se tako odlično uklapaju sa mnogim gležnjačama.


Pored štrampli na tufne „must have“ u ženskom ormaru su i nešto suptilnije čarape sa malim tufnama koje su česa kombinacija sa cipelema ili čizmama na petu.


I za kraj izdvajamo štrample sa linijom na stražnjem dijelu koja vaš izgled čini sofisticiranim i privlačnim te ih je najbolje kombinirati sa visokim potpeticama.


Donesite dašak glamura bosanskohercegovačkim ulicama uz najpovoljniju ponudu Izbor trgovina.

Komentari
* E-mail neće biti objavljen na sajtu.